kingfisher marketing
  1. Home
  2. /
  3. Strategie
  4. /
  5. Diepte-interview

Diepte-interview

Wat is een diepte-interview?

Een diepte-interview is een kwalitatieve manier om je bedrijf helemaal bloot te leggen en achterliggende opvattingen, meningen en ideeën in kaart te brengen. In een marketingcontext wordt het gebruikt als onderzoekmethode om inzicht te verwerven voor een marktanalyse, een marktonderzoek en bij een concurrentieanalyse.

Hoe verloopt een diepte-interview?

De interviewer en de respondent komen samen op een plaats naar keuze. Dit is meestal het werkveld. We focussen op enkele vooropgestelde vragen, maar op het moment zelf kunnen we dieper ingaan op bepaalde interessante aspecten van zijn of haar verhaal. Een diepte-interview duurt gemiddeld een uur en gebeurt semigestructureerd. Dat wil zeggen dat de interviewer de respondent helemaal vrij laat in het beantwoorden van de vragen.

We vuren geen standaard ja/nee vragen op je (potentiële) klanten en medewerkers af, maar we gaan doelgericht op zoek naar het verhaal achter hun koopgedrag en werkervaring. In het veld of op de werkvloer graven we interactief in de verschillende gedachtenprocessen om zo je (potentiële) klant of medewerker tot in het kleinste detail te leren kennen. Door middel van een open en vlotte communicatie, bouwen we een wederzijds vertrouwen op.

Voordelen van een diepte-interview

Een diepte-interview als onderdeel van een marktonderzoek heeft verschillende voordelen:

  1. Je hebt de mogelijkheid om diep in te gaan op bepaalde onderwerpen.
  2. Doordat het plaatsvindt op een vertrouwde locatie, voelt de respondent zich meer op zijn of haar gemak.
  3. Zelfs als de respondent nerveus is, krijg je bij een diepte-interview spontane antwoorden dankzij de vertrouwde setting.

Wil je ook diepte-interviews uitvoeren?

SEO? Da’s ons ding. Aanschouw hieronder een strategisch overzicht dat voor Google wonderen verricht. Magical, toch?

Handige tips & tricks om strategisch aan de slag te gaan? Ontdek meer op onze blogs!

Pooling Partners & Kingfisher
Pooling Partners & Kingfisher marketing: eenvoudig werkt beter!

Met Pooling Partners ontstond een gedreven samenwerking over de grens heen. Hun expertise? Het aanbieden van een geïntegreerde en full-service dienst voor het transporteren van pallets. Die sector was voor ons onbekend terrein, maar daar kwam al snel verandering in!

Vlieg verder
Bing Chat vs Google
Adverteren op Bing Chat: zo pak je dat aan!

In deze blogpost geven we je een overzicht van wat Bing Chat is, hoe het werkt en wat de gevolgen zijn voor SEO en SEA. Lees meer!

Vlieg verder

Realisaties