Ons op de voet volgen?

Kies welk kanaal jouw voorkeur heeft!

Mekano Group

Het Nederlandse Mekano Group is actief als freelancebemiddelaar over de grens. Mekano matcht ervaren technische freelancers met opdrachtgevers uit verschillende industriële sectoren. Na 20 jaar was het tijd om uit te breiden. Mekano Group wilde de sprong wagen naar België. That’s where we fly in!

KINGFISHER’S DOORDACHTE VLIEGROUTE

Bij crossborder marketing staat research op nummer één. Je kan niet in het wilde weg communiceren. Het is belangrijk om de doelen en motivaties van jouw doelgroep te kennen en op basis daarvan een onderbouwd marketingplan op te stellen.

Potentieel onderzoeken

We startten met een marktonderzoek. Onze hoofdvraag? Zijn er freelancers in Vlaanderen met een profiel dat past binnen Mekano. Het onderzoek verliep via desk research, telefonisch en met diepte-interviews. Op die manier konden we een onderbouwd beeld vormen en onze bevindingen voorstellen aan Mekano. De conclusie? Ja! Er is zeker potentieel op de Vlaamse freelancemarkt.

Uitbreiding naar België

Om gestructureerd de Belgische bodem te betreden, stelden we een onderbouwd communicatieplan op voor de lancering. Een duidelijke baseline mocht niet ontbreken: “Mekano Belgium daagt technische freelancers uit!” Op 7 oktober 2021, de ‘Dag van De Freelancer’ gingen de social media kanalen live.

Quote Monique - Mekano Group

Persbericht

De lancering kon natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan. Daarom stuurden we een persbericht uit naar kranten en vakbladen waarin we de lancering van Mekano Belgium aankaartten én relevante cijfers toevoegden uit ons marktonderzoek. Met succes, verschillende media publiceerden het persbericht! Mekano Belgium was geboren!

Ondersteuning van A tot Z

Ook na de lancering, bleven we Mekano Group ondersteunen. Kingfisher marketing is de marketing- en communicatiepartner in België. We bieden ondersteuning van A tot Z. Dat doen we zo:

Website

We maakten een geoptimaliseerde website voor Mekano Belgium. In de huisstijlkleur (geel) en met aangepaste copy. De site werd gekoppeld aan de bestaande Mekano Group website voor Nederland.
We zetten ook de automations op in Hubspot om de freelancers die zich inschrijven via de site snel op te volgen.

Mock-up Belgische website Mekano Group

Social media

Om het imago van Mekano Belgium op te bouwen, zorgen we voor interactieve, boeiende content op social media.

Freelancers aantrekken

Daarnaast stellen we maandelijks nieuwe social campagnes in voor Mekano Belgium. We volgen de advertentiecampagnes nauw op en sturen ze bij waar nodig. Het doel? Meer inschrijvingen genereren. Dat doen we aan de hand van lead advertenties op Facebook. Zo’n advertentie beschrijft een bepaalde opdracht of profiel heel concreet. Er is ook een formulier aan gekoppeld waar geïnteresseerde freelancers zich meteen kunnen aanmelden. Recruiter Paul neemt vervolgens contact op met hen. Met succes, want dankzij onze advertenties vonden al tientallen freelancers de weg naar Mekano!

Mekano - Lead ad
Mekano - Lead ad
Mekano Lead ad

Kortom, Kingfisher marketing ondersteunt Mekano Group met al haar marketing- en communicatie in België. Met succes want al heel wat technische freelancers en opdrachtgevers schreven zich in bij Mekano Belgium. 😉

Heb je een idee over een toekomstig project en weet je precies waar je naartoe wil? Of heb je iets in gedachten maar krijg je het niet volledig op papier? Laat ons iets weten en we bespreken graag jouw mogelijkheden, inclusief een fijne babbel en lekkere kop koffie.