Ons op de voet volgen?

Kies welk kanaal jouw voorkeur heeft!

Campus O³

Campus O³ is de Genkse versie van het Huis van het Kind. Het is dé plaats voor gezinnen in Genk, As, Zutendaal en Oudsbergen. Ze bieden een oplossing voor iedereen die vragen heeft van de kinderwens tot de adolescentie. Kind & Gezin, De Opvoedingswinkel en Kind & Taal zijn er onder meer terug te vinden. Naast het vaste team zijn er ook heel wat vrijwilligers actief in de organisatie.

Groepswerk staat centraal bij Campus O³. Het voordeel van die groepswerking is dat kansarme en kwetsbare gezinnen een sociaal netwerk uitbouwen en dat jonge kinderen gestimuleerd worden in de ontwikkeling. In de pandemie hebben ze een jaar gemist en is een deel van de doelgroep (baby’s van 0-1 jaar) weggevallen.

Campus O³ wilde hun groepswerking opnieuw een boost geven en klopte daarom aan bij ons.

KINGFISHER’S DOORDACHTE VLIEGROUTE

Om de groepswerking te boosten en de algemene naamsbekendheid van de organisatie te vergroten, gingen we van start met een hands-on communicatieplan. We maakten een interne analyse van de huidige communicatiekanalen en bepaalden de boodschap. We creëerden een onderbouwd communicatieplan voor elke workshop of activiteit die geboost moest worden. Dat deden we op basis van de input die we kregen tijdens een meeting met alle partijen. We stelden onder meer offline acties en activiteiten voor, maar ook online verbeterpunten en extra online kanalen waaronder TikTok.

Campus O3
Campus O3
Campus O3
Campus O3

Doorverwijzers

Een belangrijk onderdeel van dat communicatieplan zijn de netwerkpartners en de doorverwijzers. Het gaat dan over Kind & Gezin, maar ook huisartsen, kinderartsen, psychologen, … Om meer gezinnen aan te trekken en de drempel te verlagen, is het nodig dat netwerkpartners op de hoogte zijn van de activiteiten van Campus O³ om gezinnen rechtstreeks door te kunnen verwijzen.

Quote Tom Delbroek - Campus O3

Direct mailing

Om die doorverwijzers aan te spreken, creëerden we een originele direct mailing en stuurden we die uit naar 300 adressen in Genk en omstreken. We schreven en maakten een gloednieuwe brochure waarin het aanbod en de groepswerking van Campus O³ uitgelegd wordt. De brochure is ingedeeld per leeftijdscategorie zodat iedere netwerkpartner meteen kan doorbladeren naar wat voor hem of haar interessant is.

Brochure Campus O³

Sleeve & brief

We schreven ook een begeleidende brief die om mee te sturen met de brochure.
Om de aandacht te trekken, zat er een sleeve rond elke catalogus waarvan de O van ‘Campus O³’ werd uitgekapt. Als je de brief uit de sleeve trekt, groeit het kind letterlijk op, want Campus O³ helpt gezinnen groeien. 😉

Campus O³

Database

In samenwerking met de Campus O³ stelden we de database samen en stuurden we de catalogi uit.
Het resultaat? Een originele direct mailing en een tevreden klant.

Muurbestickering

Dat de brochure aansloeg, is zeker. De klant vroeg onlangs om de cover als muurbestickering te laten plaatsen bij hen op kantoor. Dat deden we met plezier. Het resultaat mag er zijn, al zeggen we het zelf. ;)

Heb je een idee over een toekomstig project en weet je precies waar je naartoe wil? Of heb je iets in gedachten maar krijg je het niet volledig op papier? Laat ons iets weten en we bespreken graag jouw mogelijkheden, inclusief een fijne babbel en lekkere kop koffie.