facebook_pixel

Ons op de voet volgen?

Kies welk kanaal jouw voorkeur heeft!

Grafityp

Grafityp is een familiebedrijf dat zelfklevende folies ontwikkelt, produceert en verkoopt met hoofdkantoor in Houthalen-Helchteren. Ze exporteren hun producten naar meer dan 60 landen. Dealers en distributeurs leveren de folies aan de eindklanten. Van binnen- en buitenreclame, wanddecoratie, vloerprints tot autostickers… Grafityp zorgt ervoor dat merken blijven plakken, dat doen ze al meer dan 50 jaar!

Grafityp klopte bij Kingfisher marketing aan met een uitgebreide vraag. Ze waren op zoek naar strategisch advies om hun marketingactiviteiten verder uit te breiden voor het komende jaar. Daarnaast vroegen ze ook ondersteuning bij de uitvoering van dat nieuwe strategische plan.

KINGFISHER’S DOORDACHTE VLIEGROUTE

Om te beginnen stelden we een jaarplan op als uitwerking van hun huidige strategie, zoals steeds onderbouwd en doelgericht. Op basis daarvan stelden we een jaarplan op voor hun communicatie. Een groot deel van dat plan voeren we zelf ook uit.

Social media

Iedere maand stellen we een social media contentplan op voor Grafityp. We starten met een interne brainstorm om interessante onderwerpen te bedenken. Daarna schrijven we de copy uit en maken de designers bijhorende visuals, video’s en Reels op. Het volledige plan (teksten & afbeeldingen) plaatsen we op datum in de projectmanagementtool Asana. Zo behoudt de klant het overzicht over wat er wanneer online komt.

Grafityp - social
Grafityp social
Grafityp - social

Blogs

Maandelijks staan er voor Grafityp drie blogs op de planning. Tijdens een interne brainstorm met het Kingfisherteam bepalen we de onderwerpen. We stemmen ze af en starten met schrijven. De blogs maken deel uit van het social media contentplan.

Grafityp - blog

Mailings

Grafityp stuurt maandelijks meerdere e-mails uit naar distributeurs, car wrappers, dealers en andere partners. Wij bepalen de onderwerpen en nemen de copy & opmaak voor onze rekening.

Grafityp mailing

Brochure

Een belangrijk topic in de communicatie van Grafityp is ‘duurzaamheid’. De producent biedt namelijk een groot assortiment PVC-vrije films aan. De zogenaamde ‘Grafityp Ecological Films’ (GEF) zijn een duurzamer alternatief voor de PVC-films. De productie van GEF verloopt ook milieuvriendelijker. Daarnaast werkt het bedrijf nog op andere manieren aan duurzaamheid volgens de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) van de Verenigde Naties. Daarvoor houden ze rekening met people, profit en planet. Voorbeelden van duurzaamheidsinitiatieven zijn een volledig elektrisch wagenpark, een handig fietsleaseprogramma, een zonnepanelenpark op het dak,…

Grafityp - brochure

Vacatures

Grafityp is een groeiend bedrijf. Er is dus regelmatig nood aan extra versterking. Onze taak? Vacatures uitschrijven en adverteren via LinkedIn, Facebook en Instagram. Zo schreven we al een vacature uit voor een Franstalige Business Development Manager, Productie Supervisor en een Technisch Onderhoudsspecialist.

Grafityp - vacature

Heb je een idee over een toekomstig project en weet je precies waar je naartoe wil? Of heb je iets in gedachten maar krijg je het niet volledig op papier? Laat ons iets weten en we bespreken graag jouw mogelijkheden, inclusief een fijne babbel en lekkere kop koffie.