marketing automation

Marketing automation

Is je potentiële klant klaar om over te gaan tot de duikvlucht? Via marketing automation kan je perfect in de gaten houden waar je klant zich in de customer journey bevindt. Bovendien geef je automatisch kleine triggers en creëer je extra contactmomenten met je bedrijf, dienst of product.

WAAROM MARKETING AUTOMATION?

WAT ZIJN LEADS?

Leads kunnen potentiële klanten zijn. Een lead is bijvoorbeeld een aanvraag voor informatie over jouw product of bedrijf. Het gaat om personen of bedrijven die research doen op jouw website en zich bijvoorbeeld inschrijven voor je nieuwsbrief of contact met je opnemen. Na de eerste stap die zij hebben gezet is het aan de marketingstrateeg om van deze potentiële klanten, loyale klanten te maken. Hier komt marketing automation in beeld.

LEADS IN EEN MARKETING AUTOMATION FUNNEL

Al je mogelijke leads glijden doorheen de marketing automation funnel. Dat is een trechter die begint bij alle personen die je product of bedrijf leren kennen en uiteindelijk een echte klant worden. In die funnel worden alle fases en subfases van de customer journey doorlopen. Zo segmenteer je de verschillende leads zodat je weet wie je op welke manier moet aanspreken.

Heeft een klant bijvoorbeeld een kledingstuk opgezocht, in zijn winkelmandje geplaatst, maar niet afgerekend? Dan zit hij in de ‘do-fase’. De marketing automation tool kan hierop inspelen door die klant een reminder te sturen van zijn activiteit. Schrijft de klant zich bijvoorbeeld in voor de nieuwsbrief of vraagt hij een whitepaper over jouw product of dienst, dan weet je dat de potentiële klant zich in de ‘think-fase’ bevindt. Je ontvangt dan de contactgegevens, waardoor je hen met een online mailing kan aanspreken en proberen te overtuigen tot het overgaan naar de ‘do-fase’. Al die zaken zijn triggers voor de marketing automation tool om over te gaan tot actie.

marketing automation

 ONS WERK ONS WERK ONS WERK ONS WERK ONS WERK ONS WERK ONS WERK ONS WERK

ONS WERK ONS WERK ONS WERK ONS WERK ONS WERK ONS WERK ONS WERK ONS WERK

 ONS WERK ONS WERK ONS WERK ONS WERK ONS WERK ONS WERK ONS WERK ONS WERK

ONS WERK ONS WERK ONS WERK ONS WERK ONS WERK ONS WERK ONS WERK ONS WERK

ONS WERKONS WERK ONS WERK ONS WERK ONS WERK ONS WERK ONS WERK ONS WERK

Kingfisher marketing

ER SAMEN
INVLIEGEN?

Wij zetten graag marketing automations voor jouw op!