facebook_pixel

Ons op de voet volgen?

Kies welk kanaal jouw voorkeur heeft!

Tapibel

Tapibel is een tapijtproducent uit Pelt. Ze produceren al meer dan 50 jaar kwaliteitsvolle tapijten voor de contract- en eventmarkt. Het bedrijf nam Kingfisher marketing onder de arm voor de opzet en uitvoering van hun volledige strategische marketingplan.

KINGFISHER’S DOORDACHTE VLIEGROUTE

We startten naar goede gewoonte met een uitgebreide analyse van de huidige externe en interne communicatiekanalen. Op basis daarvan maakten we een onderbouwd communicatieplan op. Dat plan bevat onder meer een volledige rebranding, een nieuwe website en een maandelijks contentplan voor LinkedIn, Instagram én Pinterest. We voeren het volledige marketing- en communicatieplan uit van A tot Z en zitten geregeld samen om de stand van zaken te bespreken.

Duurzaamheid

Bij Tapibel dragen ze duurzaamheid hoog in het vaandel. Zo gebruiken ze verschillende ecologische oplossingen om de tapijtproductie groener te maken. Tot nu toe communiceerden ze hier nog niet over. Daar brengen we natuurlijk graag verandering in. Alle ecologische initiatieven bundelden we in een duurzaamheidsverhaal dat op de nieuwe website zal verschijnen. Daarnaast creëerden we ‘Twise’, een gloednieuw duurzaamheidsmerk waar alle ecologische initiatieven onder vallen. ‘Twise’ omdat Tapibel “wise” is om hun tapijtproductie groener te maken. Twise omdat het materiaal van de ecologische producten recycleerbaar is en dus een tweede (derde, vierde, …) leven krijgt. We ontwierpen een passend nieuw logo om Twise in de markt te zetten.

Twise logo - Realisatie Tapibel

Labels

Daarnaast ontwierpen we ook logo’s voor de duurzaamheidsoplossingen van Tapibel.
Zowel voor de latexvrije versie van de plakcompound ‘Ecofuse’ als voor de ecologische versie van de bitumenbacking voor tapijttegels. Die kreeg de naam ‘Greenbase’. We creëerden consistente labels die mooi bij elkaar passen.

Logo Ecofuse - Realisatie Tapibel

Video

Voor het merk ‘Ecofuse’ gingen we nog een stapje verder. Ecofuse, de latexvrije plakcompound wordt gemaakt van PVB. Een ecologisch alternatief. Om dat duidelijk te communiceren, namen we een we een video op. Zaakvoerder Werner legt er in enkele minuten uit wat PVB is en hoe het productieproces in elkaar zit.

Fotoshoot

Bij een rebranding mogen nieuwe beelden niet ontbreken. Daarom organiseerden we een fotoshoot in het bedrijf. Het resultaat? Sprekenden, authentieke beelden die duidelijk maken waar Tapibel voor staat: een familiebedrijf waar de medewerkers (en klanten) centraal staan.

Website

De vernieuwing van de website stond ook hoog op onze to-do’s. De focus? Meer informatie over Tapibel en hun duurzame initiatieven meegeven én het bestellen van stalen vergemakkelijken. We zijn trots op het eindresultaat!

Social media

We verwerken de nieuwe stijl in de social mediaberichten. Maandelijks maken we een volledig contentplan op en voeren we het uit.

Ondersteuning bij beurzen

Op 14 en 15 september stond Tapibel met hun nieuwste Econyl design collectie Diamond Art op Architect@Work in Rotterdam. We maakten een design voor de stand en ontwierpen een passende, kwalitatieve brochure om uit te delen tijdens het evenement.

Heb je een idee over een toekomstig project en weet je precies waar je naartoe wil? Of heb je iets in gedachten maar krijg je het niet volledig op papier? Laat ons iets weten en we bespreken graag jouw mogelijkheden, inclusief een fijne babbel en lekkere kop koffie.