Direct mailings

Direct mailings

Hoe leuk is het om een persoonlijke brief of origineel pakketje te ontvangen met de post? Met direct mailings verras je je (potentiële) klanten vanuit de brievenbus!

WAT IS EEN DIRECT MAILING?

Direct mailing

STAPPENPLAN VOOR EEN
SUCCESVOLLE DIRECT MAIL

  • 01
  • 02
  • 03
  • 04
  • 05

Bepaal je doelpubliek

Net zoals bij een online e-mailing is de eerste stap het bepalen van je doelpubliek. Wie zijn je ontvangers? Wil je een nieuw product lanceren? Dan kan je een origineel pakketje opsturen naar de pers. Kies voor media die relevant zijn in jouw branche. Wil je nieuwe klanten aantrekken? Maak dan een database aan met bedrijven die baat hebben bij jouw producten of diensten.

Wees creatief

Een saaie bruine doos met een folder in trekt niet bepaald de aandacht. Durf buiten de lijntjes te kleuren met een dynamisch design, een leuk gadget en sprekende copy. “Outside-the-box” mag je letterlijk nemen. Je pakket hoeft geen standaard doos te zijn. Een grafische enveloppe met je folder of persbericht is ook helemaal top. Toon je creativiteit en onderscheid je!

Ga voor een persoonlijke aanpak

Een groot voordeel van een direct mail is de persoonlijke toets. Een pakketje opgestuurd krijgen voelt al persoonlijk aan. Ga nog een stapje verder en voeg een handgeschreven kaartje toe. Spreek je perscontact of potentiële klant aan in een begeleidende brief.

Creëer meerdere contactmomenten met herhaling

Een succesvolle direct mailing staat niet op zichzelf. Creëer meerdere contactmomenten tussen je doelgroep en je bedrijf. Herhaling is key. Stuur op voorhand een e-mail uit met de boodschap dat er binnenkort een pakketje aankomt. Nadat je het opgestuurd hebt, kan je een tweede e-mail sturen: “je pakketje wacht op jou.” Wedden dat je contact supersnel de brievenbus leegmaakt?

Bel na

De laatste en misschien wel belangrijkste stap is het nabellen. Je wil uiteraard weten wat je contacten van het postpakket vinden. Hebben ze het goed ontvangen? Gaan ze erover schrijven? Willen ze meer informatie? Door persoonlijk na te bellen, creëer je bovendien een persoonlijk touch point met je doelgroep. Dat wordt geapprecieerd.

 ONS WERK ONS WERK ONS WERK ONS WERK ONS WERK ONS WERK ONS WERK ONS WERK

ONS WERK ONS WERK ONS WERK ONS WERK ONS WERK ONS WERK ONS WERK ONS WERK

 ONS WERK ONS WERK ONS WERK ONS WERK ONS WERK ONS WERK ONS WERK ONS WERK

ONS WERK ONS WERK ONS WERK ONS WERK ONS WERK ONS WERK ONS WERK ONS WERK

ONS WERKONS WERK ONS WERK ONS WERK ONS WERK ONS WERK ONS WERK ONS WERK

ER SAMEN
INVLIEGEN?

Wij helpen jou graag om jouw direct mail uit te sturen!