marketingplan

Marketingplan

Wij van Kingfisher marketing gaan prat op een marketingplan. Geen hocus pocus, wel een onderbouwd plan om je product of dienst krachtig in de markt te zetten. We trekken dan ook resoluut de kaart van solid marketing.

Strategisch marketingplan

WAAROM IS EEN MARKETINGPLAN ESSENTIEEL?

3 GROTE PIJLERS IN EEN STRATEGISCH MARKETINGPLAN

  • 01
  • 02
  • 03

Interne analyse: je bedrijf binnenstebuiten keren

Tijdens de interne analyse verzamelen we zoveel mogelijk informatie over je bedrijf, het aanbod, de marketingaanpak, … Hoe? We ondervragen enkele sleutelfiguren in je bedrijf. Nee, geen kruisverhoor, wel een diepte-interview. Hoe meer we weten, hoe beter we het marketingplan kunnen onderbouwen. Ook deskresearch behoort tot de interne analyse. Zo bekomen we een objectief beeld van de interne organisatie en de voor- en nadelen van het product of de dienst.

Externe analyse: concurrentie op de rooster & de markt onder de loep

We bekijken wat er beweegt in de markt en in de sector. Aan de hand van een concurrentieanalyse vissen we uit op welke (marketing)activiteiten je concullega's zich toespitsen. Om te weten wie je wil aanspreken met je merk, pluizen we uit hoe je doelgroep denkt en handelt. Persona’s en de customer journey zijn hierbij essentieel. Met de interne en externe analyse in ons achterhoofd stellen we een concreet plan op.

Het marketingplan: hoe vangen we de juiste vissen?

Ten eerste bepalen we realistische doelstellingen voor je bedrijf. Vervolgens leggen we een straffe positionering vast. Die merkpositionering vullen we aan met unieke kernwaarden. Daarna gaan we verder met de boodschap, die omvat de USP’s (Unique Selling Points) van je product of dienst, de tone of voice en het merkverhaal of de brand story. We zorgen ervoor dat je merk een leuke uitstraling heeft met een passende look & feel. Op basis van al het bovenstaande selecteren we de meest effectieve communicatietools, zowel online als offline.

 ONS WERK ONS WERK ONS WERK ONS WERK ONS WERK ONS WERK ONS WERK ONS WERK

ONS WERK ONS WERK ONS WERK ONS WERK ONS WERK ONS WERK ONS WERK ONS WERK

 ONS WERK ONS WERK ONS WERK ONS WERK ONS WERK ONS WERK ONS WERK ONS WERK

ONS WERK ONS WERK ONS WERK ONS WERK ONS WERK ONS WERK ONS WERK ONS WERK

ONS WERKONS WERK ONS WERK ONS WERK ONS WERK ONS WERK ONS WERK ONS WERK

ER SAMEN
INVLIEGEN?

Ondersteuning nodig bij het opstellen van je marketingplan?