facebook_pixel
Interne crisiscommunicatie over het coronavirus medewerkers

Ons op de voet volgen?

Kies welk kanaal jouw voorkeur heeft!

Post

Interne crisiscommunicatie over het coronavirus

Het coronavirus zet heel het land, wat zeg ik, heel de wereld in rep en roer. We zijn in crisis en dat is te merken. Overal zie of hoor je iets over het COVID-19 virus. Interne crisiscommunicatie over het coronavirus staat momenteel centraal bij alle overheidsinstanties, bedrijven, steden en gemeentes, …

Onze Kingfisher vliegt samen met jullie (uiteraard op veilige afstand 😉) door onderstaande tips en tricks op gebied van interne crisiscommunicatie, zowel tijdens als na de coronacrisis. Want jawel, we komen hier sterker uit. Let’s fly in!

Goede afspraken maken goede vrienden

Niets is zo vervelend als niet weten wat er van je verwacht wordt. Maak duidelijke afspraken met je collega’s. Werken jullie van thuis uit? Dan is het belangrijk om vertrouwen te hebben. Communiceer met elkaar, liever te veel dan te weinig.

Telewerken brengt ook online meetings met zich mee. Bepaal ook hier welke tool jullie gaan gebruiken: Skype, Microsoft Teams, Zoom, Google Hangouts, … Die online meetings moeten trouwens niet altijd werkgerelateerd zijn 😉 Plan op vrijdagnamiddag een e-peritief in, lunch eens virtueel samen, …. Houd er een nauwe band op na met je collega’s, ook als je elkaar niet in levenden lijve kan zien.

Oren open, mondje toe

Daarnaast moet je ook luisteren naar collega’s. Zijn er bepaalde noden die je medewerkers hebben? Luister naar hun verwachtingen, reageer op een gepaste manier en kom tot in de mate van het mogelijke tegemoet aan hun wensen. Stel hen gerust als er bepaalde angsten zouden zijn, peil hier ook naar. Als werkgever heb jij misschien bepaalde onzekerheden, maar je werknemers des te meer.

Blijf altijd positief

Elke boodschap die je stuurt naar je medewerkers moet duidelijk en transparant zijn. Breng daarnaast de mededeling ook op een positieve manier. Je medewerkers krijgen dagelijks updates over het coronavirus via allerlei kanalen. Updates met vaak hallucinante cijfers en schokkende berichten. Zorg er daarom voor dat jouw berichtje verschilt van de massa. Eindig altijd met een positieve noot! Bovendien, houd het contact met je collega’s levend! Best is er elke dag minimum één communicatiemomentje.

Interne crisiscommunicatie over het coronavirus op punt en iedereen intern op de hoogte? Goed!

Ontdek hier hoe je de externe communicatie aanpakt!

Een extra paar vleugels nodig om de interne communicatie op poten te zetten?