facebook_pixel

Ons op de voet volgen?

Kies welk kanaal jouw voorkeur heeft!

Post

Gratis inhaakkalender: Alle themadagen van 2020 in één overzichtelijke kalender!

‘De content voor op onze website en social media kanalen? Die is voor alle 365 dagen ingevuld!’ said no one ever. En als we spreken over 2020 gaat het eigenlijk over 366 dagen want hallo schrikkeljaar (en hallo extra dag die we moeten voorzien van leuke content ;-)). Hoe dan ook is een bron van inspiratie altijd welkom, want leuke ideeën vallen niet zomaar uit de lucht. In deze blog download je gratis de Belgische inhaakkalender voor 2020 en geven we je 4 tips hoe je nu precies aan de slag moet gaan met een inhaakkalender!

1. Wees kieskeurig in je content

Om even terug te komen op de intro, iedere dag iets posten op jouw social media is overkill. Houd het bij maximaal 3 posts per week en je komt al een heel eindje. Uiteraard is het logisch dat je niet op iedere dag kan inhaken. Wees met andere woorden dus kieskeurig met de dagen waarop je inspeelt en de content waarmee je naar buiten komt. Ja, het is verleidelijk om in te spelen op de meest populaire inhaakdagen maar kom eens op een andere manier naar buiten en onderscheid je van jouw concurrenten. Je zal zien, engagement komt soms uit onverwachte hoeken. Verras je publiek and thank us later ;-).

2. Doe het goed of laat je idee achterwege

Inspelen op de actualiteit doe je ofwel goed ofwel niet. Ook al is je idee nog zo goed, als je er geen leuke insteek aan geeft, laat je jouw briljante idee beter achterwege.

Hieronder een voorbeeld van bol.com met een leuke en ludieke insteek dat ongetwijfeld begrip oproept bij hun publiek. Bron: Twitter bol.com

3. Creativiteit vraagt tijd (en input)

Social media is everywhere, creativiteit zou dus op nummer één moeten staan als het aankomt op content. Kies de momenten waarop je inhaakt, zorgvuldig en strategisch uit waarbij de creativiteit de bovenhand neemt. Ga met je volledige team aan tafel zitten en houd een brainstorm over de leukste insteekdagen. Ga er niet te snel overheen, want het zijn jouw eigen mensen die net de leukste ideeën kunnen bedenken aangezien ze iedere dag zelf in het werkveld staan.

4. Overzicht brengt duidelijkheid

‘Ik was er niet vanop de hoogte, anders hadden we er zeker op ingespeeld met onze organisatie!’, iets wat we maar al te vaak te horen krijgen. Met andere woorden is een goede voorbereiding dus ontzettend belangrijk wanneer het aankomt op sterke inhaakdagen. Het oppikken van interessante dagen, de voorbereiding hierop en de uiteindelijke uitwerking nemen meer tijd in beslag dan je zou denken. Wij geven je een onderbouwde aanzet waarbij inhaken op de actualiteit nog nooit zo gemakkelijk was!