facebook_pixel

Ons op de voet volgen?

Kies welk kanaal jouw voorkeur heeft!

Post

Voordelen van videocontent

De kracht en het belang van videocontent, daar wil ik het eens met jullie over hebben. Video’s zijn de laatste jaren enorm belangrijk geworden op het internet én nog meer op social media. Social media gebruikers delen sneller videocontent dan andere vormen van content. De reden daarachter is vrij eenvoudig: video’s maken je content aantrekkelijk, gemakkelijk te begrijpen en geven jouw bedrijf een gezicht. Vlieg je met me mee door de voordelen van videocontent?

De voordelen van videocontent

Eén en dezelfde video kan je verspreiden via meerdere kanalen. Je kan de video bijvoorbeeld op je website plaatsen en delen op je social media. Daarnaast kan je de video ook tonen tijdens een presentatie die je geeft of op een beurs waar je aan deelneemt. De mogelijkheden zijn legio. Kleine sidenote: in dit geval is het belangrijk dat je video tijdloos is.

Met video’s kan je ook een veel groter publiek bereiken, er zijn geen grenzen wat betreft tijd en afstand in tegenstelling tot bij een fysieke ontmoeting.

Verder is video eenvoudiger te consumeren dan geschreven content. Deze blog is een goed voorbeeld. Tijdens het lezen van deze blog moet je je goed concentreren, bij het kijken van een video moet je minder effort leveren. Wanneer iemand dus weinig zin heeft in het lezen van een artikel zal die eerder naar een video kijken. Zullen we deze blog dan ook maar in een video samenvatten? Lijkt mij alvast een goed idee!

Zoals eerder gezegd, geven video’s een gezicht of persoonlijkheid aan jouw organisatie. Kijkers krijgen te zien wie er achter de schermen werkt en voelen zich daardoor sneller verbonden met jouw bedrijf. Dat komt doordat video’s boordevol emotie zitten. Mensen zien je en horen je praten. Ze hebben daardoor het gevoel dat ze je veel sneller leren kennen.

Van ‘live gaan’ heb je zeker al wel eens gehoord. Door live te gaan, geef je mensen de kans om onmiddellijk interactie aan te gaan met jou. Dat versterkt de betrokkenheid nog meer.

Een complex product presenteren? Een nieuwe dienst toelichten? Dat doen we met een (explainer) video natuurlijk! Het bewegende beeld zorgt ervoor dat bepaalde zaken een stuk duidelijker zijn. Bovendien kunnen mensen iets wat visueel weergegeven is stukken beter onthouden. Let’s keep that in mind. 😉

Wie is trouwens ook een big fan van video? Eén keer raden … Juist, Google natuurlijk! Wanneer je video’s gebruikt op je social media of op je website verschijn je hoger in de zoekresultaten. Ook op Facebook krijg je voorrang in de feed. Dus: filmen maar!

Als ik goed kan tellen, zijn dat al 7 goede voordelen van videocontent. Nog eentje om het af te leren dan? Video biedt ook verschillende advertentiemogelijkheden. Op Google, YouTube, Facebook, Instagram en binnenkort hopelijk ook op TikTok.

Tips voor video’s op social media

Tot slot deel ik graag nog enkele tips voor video’s op social media:

  • Native video genereert meer bereik

Wat bedoel ik met native? Dat je niet op Facebook de YouTube link van je video moet gaan delen. Elk kanaal wil net dat je zo lang mogelijk binnen het eigen platform blijft & geeft daarom ook voorrang aan video’s die rechtstreeks op het platform geüpload zijn.

  • Optimaliseer je formaat

De evolutie van horizontaal naar verticaal is een feit – thank you smartphone. Vanaf nu dus vooral verticale video’s!

  • Gebruik ondertitels

Het geluid van de smartphone van de kijker staat 9 kansen op 10 uit wanneer hij of zij jouw video bekijkt. Zorg dus voor ondertitels & animaties die jouw boodschap helder overbrengen.

  • Hou het kort

De mens van vandaag heeft het druk druk druk … Dus breng je boodschap kort en krachtig in beeld. Eén onderwerp & één call to action.