facebook_pixel

Ons op de voet volgen?

Kies welk kanaal jouw voorkeur heeft!

Post

Waarom gebruik maken van online video marketing?

Online video marketing groeit aan populariteit en is het meest geschikte medium om je boodschap over te brengen. Tegenwoordig spreken we van een nieuwe generatie klanten, een generatie die online leeft, kijkt en koopt.

Omwille van de vluchtige levensstijl van die nieuwe generatie is het als merk of bedrijf vooral belangrijk op te vallen en de aandacht van je potentiële klanten te trekken en te behouden. Uit onderzoek blijkt dat online video marketing zich hier perfect toe leent.

Een video zegt meer dan 1000 woorden en dat is exact waar Generatie Z (geboren tussen 1995 en 2005, a.k.a. de toekomst) naar op zoek is. Met die toekomst in het achterhoofd, is het van belang een positieve ervaring te creëren voor hen. Zodat jouw merk top of mind is en blijft. En dat met een snelle en duidelijke boodschap die weinig tot geen inspanning vereist van henzelf.

Enkele statistieken:

  • 80% van het globale internetverkeer zal in 2019 bestaan uit video content.
  • 85% van de bedrijven zien online video content als een belangrijk onderdeel van hun marketingstrategie.
  • 85% van de klanten zou graag meer online video content zien van merken en bedrijven die ze volgen of interessant vinden.
  • 32% van Generatie Z kijkt meer dan 1 uur online video content per dag!

Tegenwoordig fungeert elk sociaal kanaal als platform voor online video content!

Het ene platform is het andere niet en daarom is het belangrijk de content van iedere video juist af te stemmen op de verschillende sociale kanalen.

Facebook

Wereldwijd kijken Facebookgebruikers 100 miljoen uur videocontent per dag, 85% hiervan wordt zonder geluid bekeken. Om ervoor te zorgen dat je boodschap toch aankomt bij je klant is het van belang met leuke beelden of bijvoorbeeld tekst-overlays te werken.

Video op maat van mobiel (smartphone/tablet) blijft groeien in belangrijkheid omdat ongeveer 50% van de Facebookgebruikers het medium enkel nog mobiel gebruiken.

YouTube

Ongeveer 35% van internetgebruikers wereldwijd bevindt zich op YouTube. Er wordt dagelijks meer dan 500 miljoen uur aan video bekeken op YouTube. Het is als bedrijf aan te raden een YouTube kanaal op te richten voor bijvoorbeeld bedrijfsvideo’s, productinfo, reclamecampagnes, …

LinkedIn

In vergelijking tot andere sociale platformen staat LinkedIn nog in zijn kinderschoenen wat betreft online video. In tegenstelling tot Facebook en YouTube is LinkedIn een sociaal platform waar het zakelijke primeert.

Wekelijks bekijkt 75% van de directieleden binnen een bedrijf werkgerelateerde video content. Om op te vallen op LinkedIn is het aan te raden je productkennis te verwerken in een video om zo je doelpubliek te bereiken.

Instagram

Instagram is een van de snelst groeiende sociale platformen van het moment. Buiten foto’s kan je als gebruiker ook video’s en verhalen posten. Wereldwijd zijn er gemiddeld 200 miljoen gebruikers die dagelijks een Instagram verhaal posten.

Bedrijven zetten Instagram vooral in om op ludieke wijze het doelpubliek te entertainen en merkbeleving te creëren.

Hulp nodig bij online video marketing?