facebook_pixel

Ons op de voet volgen?

Kies welk kanaal jouw voorkeur heeft!

Post

Strik en behoud de juiste medewerkers

De juiste medewerkers aantrekken én behouden, is geen evidentie. Het is belangrijk dat ze passen bij de kernwaarden van het bedrijf en die ook uitdragen. Zo strik én behoud je de juiste medewerkers, wij geven tips.

Kernwaarden bepalen & uitdragen

Bepaal je kernwaarden en handel hiernaar. Bij Kingfisher marketing zijn de basiswaarden: bezieling, eerlijkheid, kwaliteit, ambitie en vertrouwen. Hang de belangrijkste kernwaarden uit op kantoor of in de productiehallen. Communiceer erover op social media. Zo kan iedereen zien waar het bedrijf voor staat. Draag de kernwaarden zelf hoog in het vaandel en doe wat je belooft. Communiceer alleen wat écht is, op die manier strik en behoud je de juiste medewerkers.

Zorg voor betrokkenheid

Betrek je medewerkers bij het reilen en zeilen van je organisatie en laat hen meedenken. Ook tijdens het aanwervingsproces van een nieuw teamlid. Op die manier wordt het succes van de aanwerving niet alleen de verantwoordelijkheid van de leidinggevende. Bij Kingfisher marketing krijgt het team de kans om sollicitanten vragen te stellen tijdens een teamgesprek.

Naast de selectieprocedure zijn er vast en zeker nog dingen waar je collega’s aan mee kunnen werken. Hoe zit het met de sfeer op het werk? Zijn er suggesties om duurzamer te werken, het teamgevoel te versterken, …? Een Kingfisher suggereerde bijvoorbeeld om samen de hobby van de andere collega’s uit te proberen. Leuk!

Betrokkenheid is key - zo behoud je de juiste medewerkers

Tijd voor actie

Werk de suggesties uit en pas ze toe. Organiseer een toffe teambuilding, schaf drinkflessen aan als duurzamer alternatief voor plastiek bekertjes, … Toon zelf initiatief maar laat ook ruimte aan je medewerkers om één van de suggesties door te voeren. Zo creëer je extra betrokkenheid. Zo ruilen wij, op vraag van het team, ons kantoor af en toe in voor een inspirerende werkplek.

Creëer ambassadeurs

Zijn je collega’s helemaal mee met de bedrijfswaarden en tevreden over hun job? Dan veranderen ze in ware ambassadeurs voor je organisatie. Je medewerkers dragen de bedrijfswaarden zelf uit naar de buitenwereld. Want de sterkste basis voor goede employer branding? Dat is je medewerker laten zien dat je echt om hem geeft.

Ambassadeurs - behoud de juiste medewerkers

Ondersteuning nodig om je bedrijfswaarden te bepalen, te integreren en te communiceren?