kingfisher marketing
  1. Home
  2. /
  3. Strategie
  4. /
  5. Concurrentieanalyse

Concurrentieanalyse

Hoe doet jouw bedrijf het in de markt? Steek je er met kop en vleugels bovenuit of vlieg je op gelijke hoogte met de concurrentie? De perfecte manier om hierachter te komen is het doorspitten van de markt aan de hand van een markt- en concurrentieanalyse.

concurrentieanalyse

Wat is een concurrentieanalyse?

Bij de concurrentieanalyse wordt er vooral gekeken naar de omgeving waarin een bedrijf opereert. Specifiek ga je voor jouw bedrijf de verschillende concurrenten onder de loep nemen. Vooraleer je de concurrentie analyseert, is het belangrijk dat je je eigen diensten en unique selling proposition (USP) beschrijft. Zo maak je duidelijk waarvoor je bedrijf staat. Kijk daarvoor niet vanuit het perspectief van jouw bedrijf maar stel jezelf in de plaats van de consument. Waarom koopt een consument bij jouw bedrijf? Met welke factoren houdt de doelgroep rekening? Wat trekt hen uiteindelijk over de streep? Die antwoorden zijn de sleutel tot succes.

Binnen de concurrentieanalyse voeren we een SWOT-analyse uit. Aan de hand van de SWOT-analyse bepaal je de sterktes, zwaktes, mogelijkheden en bedreigingen voor jouw bedrijf.

01

Strenghts

Waar is het bedrijf goed in?

Wat zijn de sterke punten van je bedrijf en waar blinkt het in uit.

02

Weaknesses

Waar is het bedrijf minder goed in?

Wat is het zwakke punt en waar moet je zeker nog aan werken in de toekomst? Dit aspect mag je niet vergeten, want het kan onbewust tot de ondergang van je bedrijf zorgen.

03

Opportunities

Welke kansen zijn er voor het bedrijf?

Zowel de sterktes en de zwaktes zijn kansen om verder te ontwikkelen. Maar ook nieuwigheden waar de concurrentie misschien al mee bezig is, bieden heel wat mogelijkheden.

04

Threats

Welke bedreigingen zijn er voor het bedrijf?

Die kunnen gelinkt zijn aan de zwaktes van jouw bedrijf, maar ook met de concurrentie.  Zaken die de organisatie of groei van je bedrijf bedreigen, moeten met kingfisher-ogen in de gaten gehouden worden!

Heb jij een duidelijk beeld van jouw concurrenten?

SEO? Da’s ons ding. Aanschouw hieronder een strategisch overzicht dat voor Google wonderen verricht. Magical, toch?

Handige tips & tricks om strategisch aan de slag te gaan? Ontdek meer op onze blogs!

Alle neuzen in dezelfde richting dankzij een strategisch marketingplan
Alle neuzen in dezelfde richting met een strategisch marketingplan

Je boodschap goed overbrengen met ad hoc marketingacties, is onmogelijk. Onze tip? Zorg dat alle neuzen in dezelfde richting wijzen met een strategisch marketingplan.

Vlieg verder
Blog gebruiksvriendelijke website
Iedereen mobiel: maak je website Mobile First

Het is belangrijk dat je website responsive is en Mobile first. We leggen je uit in deze blog waar je best op let!

Vlieg verder

Realisaties