Ons op de voet volgen?

Kies welk kanaal jouw voorkeur heeft!

Animal Supplies

Animal Supplies is een grote online dierenwinkel met uitvalsbasis in Tielt. De zaak wordt geleid door een gezin van drie dierenvrienden. Ze bieden een breed assortiment voeding en accessoires aan voor alle (huis)dieren. Van honden en katten tot konijnen, kippen en bos- en tuindieren.

Animal Supplies klopte bij Kingfisher marketing aan om hun naamsbekendheid te vergroten en hun verkoop te boosten. Wij schreven een online adviesplan uit voor hen.

KINGFISHER’S DOORDACHTE VLIEGROUTE

Alles begint met een doordacht strategisch plan. We namen de huidige (online) communicatiekanalen grondig onder de loep in een interne communicatieanalyse. We zoomden in op de website, de Facebookpagina en de nieuwsbrief. Op basis van die bevindingen bepaalden we de boodschap en kozen we de juiste communicatiekanalen. Onder meer Facebook advertising, Instagram en een doorverkoopkanaal als Bol.com mochten niet ontbreken in de communicatiemix.

Ons advies

Het online adviesplan voor Animal Supplies bevat een 360°-benadering voor alle online kanalen. Van verbeterpunten voor de webshop tot het aanmaken van een Instagramaccount en online advertising voor Facebook. We adviseren onder meer om te werken met een maandelijks contentplan, zo creëren we een goede workflow. Daarnaast zijn de Facebook Shop en Instagram Shopping ook nuttige kanalen voor Animal Supplies om hun producten op te verkopen. Tot slot adviseren we om de e-maildatabase te segmenteren. Zo kunnen ze gerichter aan e-mailmarketing doen.

In een meeting bespraken we het adviesplan met zaakvoerder Anne Marie, zodat zij er onmiddellijk mee aan de slag kan.

Quote Animal Supplies

Mock-ups

Omdat een beeld meer zegt dan 1000 woorden, werkten we een aantal visuals uit. Zo krijgt de klant een goed beeld van hoe de communicatie er online uit kan zien. We werkten onder andere mock-ups uit van een (gesponsorde) Facebookpost, een Instagram feed en de nieuwsbrief.

Heb je een idee over een toekomstig project en weet je precies waar je naartoe wil? Of heb je iets in gedachten maar krijg je het niet volledig op papier? Laat ons iets weten en we bespreken graag jouw mogelijkheden, inclusief een fijne babbel en lekkere kop koffie.