facebook_pixel
kingfisher marketing

Crossborder marketing

Heb je de ambitie om jouw product of dienst van Nederlandse bodem op de Belgische markt te introduceren? Hartstikke leuk! We zijn ervan overtuigd dat grens­overschrijdend ondernemen enorme kansen en potentieel biedt aan bedrijven.

Succes over de grens

Er zijn cultuurverschillen waar je rekening mee dient te houden. Spreken we dezelfde taal? Absoluut! Gemakkelijk om er dan vanuit te gaan dat je jouw marketingstrategieën gewoon kan ‘copy pasten’ in de Nederlandse markt.

Niets is minder waar, hanteer je een verkeerde manier van aanpak? Dan kan je in Nederland opsodemieteren, maar daarom zijn wij er om je te helpen!

België vs. Nederland

België heeft een aantrekkelijke vijver met veel vis. Wel is de vorm van de vijver anders, net zoals het water en de vissen die je wilt vangen. Genoeg kansen om te grijpen, als je maar weet hoe. Welke stappen zet je binnen jouw organisatie, in welke richting en op welke manier? Houd in de eerste plaats rekening met de manier waarop je communiceert.

 

Wij Belgen draaien nogal graag rond de pot (aard van het beestje, toch?) terwijl Nederlanders rechtuit zeggen wat ze denken en omgekeerd. Ook de taal en woordenschat wordt anders geïnterpreteerd. In België spreek je bijvoorbeeld over een rijexamen terwijl er in Nederland de term ‘afrijden’ wordt gebruikt.

Hoe jouw product of dienst vermarkten?

Je moet het warm water absoluut niet opnieuw uitvinden, wel moet je bijschaven daar waar nodig. Al lijkt het een evidentie, kleine accenten maken een wereld van verschil.

Klaar om de grens over te steken? We ondersteunen je graag daar waar nodig!
Geef ons een belletje of kom langs! Om het op z’n Nederlands te zeggen, gezellig even kletsen? Je bakkie koffie staat klaar!

Realisaties