Ons op de voet volgen?

Kies welk kanaal jouw voorkeur heeft!

Post

Zo stuur je een succesvolle direct mailing uit

Een postpakketje opsturen, is dat nog wel relevant in 2021? Het antwoord is ‘ja, en of!’ Een direct mailing uitsturen werkt! Prospecten zijn 10 tot 20% meer geneigd tot conversie na een aanbod via direct mail dan na een aanbod via e-mail. Onderschat de impact van het postpakket of de persoonlijke brief dus niet. Als je het goed aanpakt, is de direct mail een krachtige marketingtool zowel voor de B2B- als B2C-markt. Benieuwd? Zo stuur je een succesvolle direct mailing uit:

Kies jouw doelpubliek

Wil je een nieuw product lanceren? Dan kan je een origineel pakketje opsturen naar de pers. Kies voor media die relevant zijn in jouw branche.

Zit je in de transportsector? Stuur je direct mailing dan uit naar perscontacten in de transportwereld en gespecialiseerde (online) vakmagazines.

Wil je nieuwe klanten aantrekken? Maak dan een database aan met bedrijven die baat zouden hebben bij jouw product of dienst.

Think outside the box

Jouw persbericht of folder opsturen in een saai bruin doosje is een no-go. Zorg ervoor dat het pakketje meteen in het oog springt. Durf buiten de lijntjes te kleuren met een dynamisch design, een leuk gadget of sprekende copy! ‘Think outside the box’ mag je trouwens best letterlijk nemen. Jouw pakketje hoeft geen doosje te zijn. Een grafische enveloppe met jouw folder of persbericht in, is ook helemaal top! Kortom, zorg ervoor dat je opvalt en toon jouw creativiteit aan je doelpubliek!

Hallo, ``jouw naam``

Eén van de voordelen van een direct mailing is de persoonlijke toets. Een pakketje opgestuurd krijgen, voelt persoonlijk aan. Ga daarom the extra mile en personaliseer jouw direct mailing. Voeg een handgeschreven kaartje toe en spreek je perscontact of prospect persoonlijk aan in de begeleidende brief. Die personal touch creëert goodwill, mensen zijn sneller geneigd om over te gaan tot conversie. Of ze gaan op z’n minst jouw bedrijf eens googelen.

Herhaling, herhaling, herhaling

Een succesvolle direct mailing staat niet alleen. Het is belangrijk om meerdere contactmomenten te creëren tussen jouw bedrijf en jouw doelgroep. Herhaling is belangrijk! Stuur op voorhand een teaser e-mail uit naar jouw contactenlijst. Boodschap: ‘Je kan binnenkort een pakketje verwachten.’ Naderhand kan je een tweede e-mail sturen om te vragen of het pakketje goed is aangekomen.

Creëer een campagne

Een goede manier om nog meer touch points te creëren, is door een campagne op te zetten rond jouw direct mailing. Lanceer je een nieuw product? Adverteer dan online via sociale media (of Google Ads). Creëer een aparte landingspagina waar de belangrijkste informatie (en contactmogelijkheden!) gemakkelijk terug te vinden én post erover op je sociale media. Zo komt jouw doelgroep meerdere keren in contact met je bedrijf en zullen ze sneller overgaan tot actie. Tip: ga voor een sterke slagzin en herhaal die in de copy van jouw andere communicatieacties, zo vormt het één geheel.

Follow up, bel na

Het geheim van een succesvolle direct mailing? De follow-up! Je teaser mail is uitgestuurd, je pakketje is aangekomen én je reminder mail is ook de deur uit. Tijd om na te bellen! Laat je warme prospecten, blije klanten of de nieuwsgierige pers niet koud worden en zorg voor een follow-up! Bel jouw contactenlijst na. Pols eens of ze jouw direct mailing goed ontvangen hebben en wat ze ervan vinden. Misschien hebben ze nog een vraag, dan kan je die meteen telefonisch beantwoorden of een afspraak vastleggen om de mogelijkheden te bespreken.  Zo speel je kort op de bal én laat je zien dat je betrokken bent. Bovendien kan je zo het succes van je direct mailing inschatten.

Schakel expertise in

Last but certainly not least, durf expertise in te schakelen. Er komt nogal wat kijken bij het uitsturen van een succesvolle direct mailing: copy schrijven, grafisch design, een database opstellen, mailings uitsturen en nabellen. Weet je niet zo goed hoe je dat klaarspeelt? Schakel versterking in! Kingfisher marketing heeft ervaring in het bedenken, creëren en uitsturen van direct mailings voor klanten uit verschillende sectoren waaronder IPP en A.Vogel. Vertel ons jouw verhaal en doelstellingen en wij doen de rest. Van het design tot het nabellen, wij ondersteunen jou van A tot Z.

P.S.: Misschien ligt onze direct mailing binnenkort wel op jouw bureau! 😉