Ons op de voet volgen?

Kies welk kanaal jouw voorkeur heeft!

Post

Vermijd verkoopdaling, hou je merk springlevend

Onderzoek wijst uit dat een jaar zonder advertenties je verkoopresultaat met bijna 50 procent kan verminderen. De reden? Je merk komt snel in de vergeetput terecht en je krijgt last van merkvervaging, uit het oog is uit het hart. Kingfisher marketing geeft tips en tricks om je merk springlevend te houden.

Wanneer je een jaar lang helemaal niet adverteert, riskeer je een verkoopdaling van 50%. Een spijtige zaak want merkherinnering terug opbouwen, is duurder dan het onderhouden ervan. Hoe langer je niet aanwezig bent, hoe sneller er merkvervaging optreedt.

Hoe werkt merkvervaging?

1. Verlies van het 'moment'

Na een marketingcampagne neemt de aandacht voor je merk stilaan af. Dat is normaal. Toch is het belangrijk om dat momentum zo lang mogelijk vast te houden. Herhaling is de boodschap!

2. Daling van de merkvoorkeur

Hoe meer tijd je over je laatste marketingcampagne laat gaan, hoe sneller de voorkeur voor je merk zal dalen. Voor je doelgroep lijkt het alsof je van de aardbodem verdwenen bent. Ze kiezen voor een concurrent die wel van zich laat horen. Of waar de doelgroep het laatst van gehoord heeft.

3. Verlies van associatie met de merkcategorie

De potentiële klant ziet je dan niet meer als optie om een aankoop te doen. Dan trek je helemaal aan het kortste eind.

Tips om je merk springlevend te houden

Continu blijven investeren in je merk is de boodschap om je merkherkenning springlevend te houden. Volg deze tips:

#1 Focus op recency

Met een recency-strategie (ook wel ‘herhalingsstrategie’ genoemd) blijf je constant aanwezig in de markt en behoud je je merkvoorkeur bij je doelgroep. Dat staat in schril contrast met een frequentiestrategie, waar campagnes in korte tijd grote pieken genereren, maar ook weer even snel dalen. Kortom: wees constant aanwezig (recency) in plaats van veel korte periodes (frequentie).

Tip: Werk volgens het SEE-THINK-DO-CARE-model. Een systeem waarin je adverteert volgens de fases van de customer journey. Eerst focus je op merkherkenning en bereik, vervolgens wakker je de koopintentie aan in de THINK-fase. Daarna overtuig je klanten om over te gaan tot aankoop of andere actie in de DO-fase. Last but not least, onderhoud je de opgebouwde klantrelatie- en merkherkenning in de CARE-fase.

#2 Deel authentieke en persoonlijke content

Creëer advertenties die de juiste snaar raken. Je boodschap moet inspelen op de behoeften en interesses van je doelgroep. Focus dus op informatieve en emotionele content die een blijvende indruk achterlaat.

#3 Meten is weten

Wil je de merkvervaging voor zijn? Monitor je campagnes en marketingacties dan. Pas ze geregeld aan en optimaliseer ze om de effectiviteit te boosten. Analyseer de prestaties van je advertenties en andere communicatiekanalen en leer van de resultaten om je strategie te verbeteren.

meten is weten

Wil je je merk springlevend houden in het hoofd van je doelgroep?