facebook_pixel

Ons op de voet volgen?

Kies welk kanaal jouw voorkeur heeft!

Post

Videocall? Vergeet je videoachtergrond niet!

Ook in het nieuwe jaar werken we zoveel mogelijk vanuit onze home office. Videocalls (al dan niet met professionele videoachtergrond) en online meetings blijven dan ook the way to go. Dat je best niet in je pyjama verschijnt op de online teamvergadering hoeven we je niet te vertellen. Naast je eigen looks is het uitzicht van je videoachtergrond minstens zo belangrijk. Rondslingerende kleren in beeld zijn niet heel professioneel. Stel daarom een videoachtergrond in (uiteraard in lijn met jouw corporate identity)! De belangrijkste voordelen sommen we even voor je op.

1. Je vermijdt een gênant 'Bart-De-Wever-moment'

Dat je beter een broek aandoet voor een professionele videocall kon Bart De Wever onlangs zelf ondervinden. Voor zijn Radio 2 interview eerder dit jaar (zonder videoachtergrond) had de N-VA-politicus een mooi hemdje aangetrokken, maar in de haast vergat hij een broek aan te doen. Resultaat: Bart was op beeld in zijn onderbroek. Gênant. Zulke momenten kan je vermijden dankzij een professionele videoachtergrond. Net uit bed en toch nog geen broek aan? Niemand die het merkt.

Bart vergat de spiegels. Gênante momenten als deze kan je vermijden met een videoachtergrond.

2. Je hoeft je rommel niet op te ruimen

Rommel maken we allemaal. Na een lange werkdag heb je niet altijd zin om het hele huis nog op te ruimen. Met als gevolg dat je collega’s mee kunnen genieten van de kledingberg in de hoek of de afwas van gisteren. Met een videoachtergrond vermijd je dit probleem. Opruimen voor een meeting is verleden tijd. Lang leve rondslingerende sokken!

Opruimen voor een meeting is verleden tijd.

3. Je maakt een statement

Een videoachtergrond van bijvoorbeeld je kantoor oogt erg professioneel. Je zegt als het ware: ‘Dit is het bedrijf waar ik voor werk, hier hoor ik bij.’ Bij Kingfisher marketing gebruiken we ook allemaal dezelfde achtergrond, een foto van ons kantoor in Genk. Zo’n videoachtergrond zorgt bovendien voor samenhorigheid en orde tijdens teammeetings. Zie een videoachtergrond als een online visitekaartje voor je bedrijf. Werk je als editor voor een uitgeverij? Vul je achtergrond dan met boeken. Ben je een designer? Zorg er dan voor dat gesprekspartners je werk kunnen bekijken op de achtergrond.

4. Je eigen achtergrond maken? Beter niet.

Ben je een creatieve ziel en heb je kaas gegeten van design? Dan kan je je eigen achtergrond creëren. Maar wees voorzichtig. Als het goed uitpakt is zo’n eigen achtergrond een leuke gimmick en een meerwaarde. Lukt het niet zo goed? Dan kan die leuke achtergrond wel eens een averechts effect hebben.

Leuk effect, maar zo’n drukke achtergrond kan voor hoofdpijn zorgen. Hou het simpel.

De belangrijkste tip voor de achtergrond van je videocall: keep it simple.
Overdaad schaadt, maak je achtergrond daarom niet te druk. Je wil natuurlijk niet dat je gesprekspartners met hoofdpijn de meeting verlaten. 😉

Wil jij ook een professionele videoachtergrond voor jouw bedrijf?