Ons op de voet volgen?

Kies welk kanaal jouw voorkeur heeft!

Post

Verlies je offline communicatie niet uit het oog

Steeds meer bedrijven zetten sterk in op online communicatie. Ons advies? Verlies ook je offline communicatie niet uit het oog. Offline communiceren heeft heel wat voordelen, lees snel verder!

Connecteren in het echt

In 2021 steeg het marketingbudget voor offline communicatieactiviteiten met gemiddeld 27% ten opzichte van het jaar daarvoor. Nu er stillaan een einde komt aan de coronapandemie, willen we meer dan ooit in het echt connecteren. Ruil die zoveelste social media campagne eens in voor een beurs waar je jouw toekomstige klanten in het écht kan spreken.

Persoonlijke touch

Offline communicatie is vaak persoonlijker. Een kaartje, catalogus of direct mailing ontvangen in de brievenbus, dat blijft bij. Het is iets tastbaar dat je écht in je handen kan houden. Toegegeven, zo’n offline acties zijn vaak ook duurder, maar het is dé manier om je van de concurrentie te onderscheiden. Voor die extra persoonlijke touch kan je je communicatiedragers ook personaliseren met de naam van je ontvanger. Zo blijft je bedrijf garantie langer hangen in zijn/haar geheugen!

Duurzame klantrelaties

Een duurzame relatie opbouwen met je klanten, met offline communicatie is het nog gemakkelijker. We hebben het dan niet over dure tv-reclames wél over face-to-face meetings tijdens beurzen en op evenementen. Werk je in de B2B-sector? Maak er dan werk van om je klanten regelmatig persoonlijk te spreken tijdens een vergadering op locatie bijvoorbeeld. Zo bouw je een authentieke en duurzame relatie op, op lange termijn.

Inspiratie nodig om offline te communiceren? Deze offline communicatiedragers- en acties mag je niet uit het oog verliezen:

  1. Beurs

Offline beurzen en evenementen mogen eindelijk weer doorgaan. Kijk eens welke beurzen interessant zijn voor jouw bedrijf en zorg dat je daar aanwezig bent. Op een beurs kom je direct in contact met potentiële klanten en kan je hen persoonlijk aanspreken. Alleen maar voordelen dus.

  1. Netwerkevent

Een netwerkevenement is dé gelegenheid bij uitstek om contacten te leggen met andere bedrijven. Werk je in de B2B-sector? Dan is netwerken een
ideale tool om nieuwe klanten aan te trekken.

  1. Direct mailing

Met een toffe direct mailing laat je mensen kennismaken met jouw bedrijf en producten. Lees hier hoe je dat aanpakt!

  1. Catalogus

Jouw producten en diensten op een originele manier in de kijker zetten? Dat kan met een catalogus. Natuurlijk is het zaak om die online beschikbaar te stellen, maar vergeet niet om een fysiek exemplaar op te sturen.

  1. Guerrilla marketing

Gratis publiciteit genereren? Dat doe je met een guerrilla-actie. Say what? Dat is een unieke actie die je doet (offline) om aandacht vragen voor je bedrijf, goed doel of merk. Denk daarbij aan een flashmob of een uniek billboard dat de aandacht trekt.

Offline communicatie

Wisselwerking

Offline en online communicatie versterken elkaar. Stel een goede marketingmix samen en verdeel je marketingbudget over digitale en fysieke communicatiedragers. Koppel je flyercampagne aan een online nieuwsbrief of zet een online advertentiecampagne op met billboards van jouw merk in het straatbeeld.

Wil jij meer offline communiceren?