Ons op de voet volgen?

Kies welk kanaal jouw voorkeur heeft!

Post

Investeren in marketing in onzekere tijden: DOEN

NU is het moment om te investeren in je marketing en communicatie. Dat is de boodschap van deze blog. Steek samen met ons je hoofd onderbouwd boven het maaiveld, trek nieuwe klanten aan en versterk je huidige klantrelaties. Wij vertellen je waarom.

Het is een pittige tijd voor ondernemers en bedrijven. Stel je de beslissing uit om die marketingactie uit te rollen? Twijfel je of die online campagne wel écht nodig is? Schroef je het marketingbudget liever terug? Je bent niet alleen. In deze tijden investeren in marketing? Dat lijkt tegenstrijdig. Toch loont het de moeite! Dit is waarom.

Nu zaaien, later oogsten

Succesvolle marketing en communicatie is tijdrovend. Een marketingstrategie uitvoeren in een paar weken is een no-go, Rome is ook niet op één dag gebouwd. Het effect zie je pas op langere termijn. Anders gezegd: wat je nu zaait, oogst je later. Kijk vooruit, het is nu het moment om de juiste boodschap mee te geven aan je (toekomstige) klantenbestand.

Consistency is key

Je communicatie op een laag pitje zetten, heeft een negatief effect op de relatie met je klanten en stakeholders. Ze horen opeens niets meer van jou of je bedrijf, alsof je van de radar bent verdwenen. Consistency is key voor een sterke communicatiestrategie. Blijf regelmatig in contact met je doelgroep. Zo behaal je betere resultaten.

Kansen grijpen

Succesvolle klantencases

Elke crisis bevat ook kansen. Je moet die kansen enkel grijpen. Je concurrenten zijn door de moeilijke periode nu misschien wat minder zichtbaar in de markt. Investeer in een sterke communicatiecampagne en potentiële klanten zien jou. Je klantenbestand zal sneller groeien. Durf een berekend risico nemen.

Verschillende van onze klanten waagden de sprong. Ze investeerden fors in hun marketing het afgelopen jaar. Met succes. Ontdek de meerwaarde voor tapijtproducent Tapibel en producent van zelfklevende folies Grafityp.

Eigen identiteit voor Tapibel

Met het marketingbudget van Tapibel creëerden we een volledig nieuwe identiteit voor het bedrijf. Compleet met baseline, huisstijl en brand story. We zetten Tapibel als high-end tapijtproducent in de markt. Unieke collectiefotografie, een ecologisch duurzaamheidsverhaal en inspirerende brochures vonden hun weg naar de klant.

Die investering wierp zijn vruchten af want Tapibel noteerde een mooie omzetstijging van 25% op het einde van 2022.

Tapibel

Duurzame profilering voor Grafityp

Grafityp - brochure

Producent van zelfklevende folies Grafityp maakte budget vrij voor strategische ondersteuning en contentcreatie. We profileerden Grafityp verder als duurzame partner met informatieve blogs, duidelijke brochures en overtuigende nieuwsbrieven. Daarnaast boosten we de social media kanalen met toffe Reels achter de schermen. Met succes, want Grafityp noteerde een omzetstijging van 30% vorig jaar.

In 2023 ligt de focus op internationale branding en leadgeneratie. De (eind)klanten zetten ze ook graag in de kijker.

Klaar om te investeren in marketing en communicatie?