facebook_pixel
inhaakkalender 2021

Ons op de voet volgen?

Kies welk kanaal jouw voorkeur heeft!

Post

Gratis inhaakkalender 2021

Halleluja! Hier is hij dan: de énige echte, gratis inhaakkalender voor 2021! In deze gratis inhaakkalender voor 2021 verzamelden we alle inhakers voor België. En jawel, dat zijn er veel meer dan enkel de gekende feest- of themadagen. Dit jaar doet Kingfisher marketing er nog een schepje bovenop! Aan elke maand koppelden we ook waardevolle marketing- en communicatietips. Uiteraard gerelateerd aan een bepaalde inhaker. 😉

Dus waar wacht je nog op? Download hier pijlsnel jouw inhaakkalender! Zo kan je inhaken op de dagen die relevant zijn voor jouw organisatie. Verzin er een gevatte copy bij, ontwerp een frivole afbeelding of boks een video’tje in elkaar en gogogo!

Meer uitleg over wat een inhaakkalender is en drie praktische tips hieronder.

Wat is een inhaakkalender?

Een inhaakkalender is zoals het woord zegt: een kalender die inhakers bevat. Dat zijn dagen waaraan een bepaald thema, feest of bepaalde gelegenheid verbonden is. Je hebt de voor de hand liggende dagen zoals Nieuwjaar, Driekoningen, Valentijn, Kerstmis, … Daarnaast zijn er ook dagen zoals Kiss-a-ginger-day, wereldknuffeldag, pyjamadag, … Belangrijk is dat je inhaakt op de dagen die relevant zijn voor jouw bedrijf.

Veel bedrijven gebruiken de inhaakkalender als bron van inspiratie voor hun content op social media. Zo genieten we geregeld van charmante content:

Inhaakkalender - hema - world coffee day
Inhaakkalender - bol.com - Halloween

Praktisch aan de slag met de inhaakkalender

Tip 1: wees selectief

Tegenwoordig kan je aan elke dag wel een bepaald thema linken. Maar zoals we net al aanhaalden: haak enkel in op de dagen die relevant zijn voor jouw bedrijf. Het is helemaal niet nodig om elke dag een post te plaatsen. Door op elke dag te willen inspelen, is de kans groot dat je de bal ook eens volledig mis slaat en dat willen we nu net vermijden. De personen die je volgen, willen namelijk content op je pagina zien verschijnen die er voor hen toe doet.

Kom ook eens creatief uit de hoek en ga voor een andere inhaker dan Valentijn. 😉 De klassieke Belgische inhakers beu? Trek het gerust breder, er zijn ook gigantisch veel internationale themadagen.

inhaakkalender 2021

Tip 2: take your time

Rome is niet in één dag gebouwd, jouw contentkalender dus ook niet. In een wereld doordrongen van sociale media, is het primordiaal dat jij er met je content uitspringt (en je uiteraard ook onderscheidt van je concullega’s).

Dus: take your time, denk goed na over welke inhakers je kiest, welke copy je daarbij schrijft (woordspelingen doen het vaak heel goed), welke afbeelding of video je uitpikt, bijpassende hashtags, … Kom je er niet uit? Dan laat je de inhaker beter vliegen. Regel is dat je het goed doet of niet doet.

Ga ook na of je de inhaker op al je sociale media op dezelfde manier gaat inzetten. Misschien kan je op Facebook werken met een leuke video, op Instagram met een Boomerang en kan je LinkedIn beter helemaal achterwege laten.

P.S.: Doe dit niet alleen hé. 😉 Plan een brainstorm in met je team, wie weet met welke leuke ideeën ze komen!

inhaakkalender 2021

Tip 3: overzicht brengt inzicht!

We weten het: veel inhakers, veel mogelijke momenten, veel chaos. Zorg voor een gestructureerd overzicht. Maak een planning. Opdat je niet in het wilde weg posts gaat verzinnen, neem je het volgende in acht:

  • Op welke dagen/onderwerpen ga je inhaken
  • Wie is de doelgroep die je wil bereiken
  • Wat is het doel van de post
  • Bepaal de inhoud: copy, afbeelding, video
  • Leg de kanalen vast: Facebook, LinkedIn, Instagram, TikTok, …
  • Bepaal wie verantwoordelijk is voor welk onderwerp
  • Volg de status op: iemand moet hoofdverantwoordelijke zijn (reminders will do a great job!)

Bonustip: gebruik hiervoor onze contentplanner voor 2021, zo verlies je niets uit het oog!

inhaakkalender 2021