facebook_pixel

Ons op de voet volgen?

Kies welk kanaal jouw voorkeur heeft!

Post

Waarom kost hosting ‘zoveel’ geld?

Je vraagt je soms misschien wel eens af: ‘Waarom kost hosting ‘zoveel’ geld?’. Dat komt omdat een goede webhosting gepaard gaat met verschillende zaken. We lichten ze even voor je toe.

Wat is dat, hosting?

Als je je website onderbrengt in een hosting-pakket dan huur je eigenlijk een opslaglocatie, kracht en geheugen van een server (een heel krachtige centrale computer). Een goed webhostingsbedrijf maakt er werk van dat je website en e-mail goed blijven functioneren. Dat doen ze door regelmatig updates te doen, ze beveiligen de server en stellen alles zo in dat je website snel draait.
In een webhostingspakket zitten meestal de volgende dingen:

  • Webhosting
  • Domeinregistratie
  • E-mailadressen (aantal hangt af van je pakket)

Een goede hosting is goed voor je SEO

Hosting is superbelangrijk! Al was het maar om een goede laadsnelheid te hebben op je website. Er is niets zo frustrerend als een website die traag laadt. Naast de programmatie en de (geoptimaliseerde) content die op je website staat zorgt een goede server ervoor dat je website sneller laadt en dat is dan weer goed voor de gebruiksvriendelijkheid en dus ook voor je SEO. En dat heeft dan weer als gevolg dat je meer bezoekers naar je website lokt!

Naast snelheid zijn hier nog factoren die meespelen zoals de reputatie van de server, het IP-adres en de locatie waar de server staat.

Safety first

Wat zeker belangrijk is voor een goede website: veiligheid! Hackers zijn er spijtig genoeg meer en meer. Daarom is het aangeraden om een webhost te kiezen die een SSL-certificaat* aanbiedt en werkt volgens de GDPR-richtlijnen.

(*Een SSL-certificaat is een bestand dat zorgt voor een betere beveiliging van gegevens tussen de server en een internet browser)

Time is money

Een slecht werkende website kan je duur komen te staan. Met een goede webhosting verlaag je het risico heel sterk dat je website of webshop offline kan gaan. Klanten zullen dus altijd op je website terecht kunnen en je zal geen kosten- of gezichtsverlies lijden. Kies best ook een webhost waar je website actief 24 op 24 wordt gemonitord. Op die manier worden eventuele problemen snel aangepakt en zorgt men dag en nacht voor je website.

Always have a back-up plan

Hackers zullen we niet uit de wereld kunnen helpen, daarom is het regelmatig maken van back-ups een must. Zo loop je niet het risico dat je enorm veel dataverlies lijdt. Daarnaast functioneert je website ook beter als de webhost regelmatig updates uitvoert en je website regelmatig eens doorlicht.

Hulp nodig bij jouw webhosting?