Ons op de voet volgen?

Kies welk kanaal jouw voorkeur heeft!

Post

Dit was de Hydratour van SipWell!

Het doel van de Hydratour? Het drinken van water stimuleren, op en naast de werkvloer. Tegelijkertijd wilden we awareness creëren omtrent de plastieke afvalberg want die is gi-gan-tisch. In Vlaanderen alleen al worden er jaarlijks 1,5 miljard plastic flessen geconsumeerd. Even herberekenen? Dat zijn 130 liter plastieke flessen water per persoon per jaar. Conclusie: we drinken in België graag flessenwater, maar de manier waarop we dat consumeren kan anders. Wat als je die plastieke afvalberg kan verkleinen én tegelijkertijd toch gewoon lekker flessenwater kan blijven drinken? SipWell maakt het mogelijk, -slik-.

Ready? Set. Go!

Het plan? Op 2 verschillende plaatsen in Vlaanderen een interactieve middagpauze organiseren met de grootste focus op de B2B-markt, tegelijkertijd viel ook de B2C-markt onder onze doelgroep. Door te kiezen voor bedrijvencentra met een hoog community-gehalte konden we beide doelgroepen bereiken. De werkende mens is uiteindelijk ook een gewone consument met een gezin, vrienden en familie.

Waar we dit precies lieten doorgaan? Op de Corda Campus in Hasselt en het Accent Business Park in Roeselare!

Goéd, de locaties zijn gekozen. What’s next? De aandacht trekken van onze doelgroep(en). Onze eerste doelstelling is om ervoor te zorgen dat de doelgroep een aangenaam gevoel krijgt bij SipWell om tegelijkertijd de ogen te openen op vlak van gezondheid én milieu.

Aandacht trekken? Dat deden we op verschillende manieren!

De ideeën waren eindeloos maar op een bepaald moment moet je knopen doorhakken. Wat er allemaal viel te beleven lees je hieronder!

Gezondheid

We kunnen iedereen vertellen dat het SipWell-water oh zo lekker is, maar er is niemand die beter kan oordelen dan jijzelf. Overal kon je dus proeven van het SipWell-water. Daarnaast waren er ook 3 verschillende smaakmakers, a.k.a Squeezewells, aanwezig waardoor er ook op een andere manier kennis gemaakt werd met het water van Sipwell. Of het drinken van water dus eentonig is? Alles behalve! Bekertje(s) leeggedronken? Verschillende vuilbakken met leuke quotes waren aanwezig. Want je afval weggooien? Da’s echt niet zo moeilijk.

Water drinken is goed voor de gezondheid, akkoord. Maar hoe is het gesteld met de échte fysieke leeftijd? Iedere bezoeker kreeg tijdens de Hydratour de kans om zijn/haar fysieke leeftijd te testen. Je fysieke leeftijd testen klinkt misschien niet zo aantrekkelijk, dus introduceerden we ze onder de noemer ‘Health scans’. Onder begeleiding van Energy Lab werden er verschillende oefeningen uitgewerkt die een halfuurtje tijd in beslag namen. Het resultaat? De unieke fysieke leeftijd van iedere deelnemer. Ongetwijfeld confronterend. Maar daarom niet minder leuk om te doen! Voldoende water drinken heeft een positief effect op je fysieke leeftijd en voor sommigen was dit onderdeel dus een echte eyeopener. Missie geslaagd? Wat denk je zelf! ;-)

Milieu

De impact van plastiek op het milieu is schrijnend. Microplastics waaien tot op meest afgelegen bergtoppen en de oceanen bevatten meer plastiek dan ooit. Kortom, het is 5 voor 12. Dringend tijd om actie te ondernemen. Het kwam in deze blog al eerder ter sprake, in Vlaanderen alleen al worden er jaarlijks 1,5 miljard plastic flessen geconsumeerd. Dat komt neer op 130 liter plastieke flessen water per persoon per jaar. Waarom kiezen voor SipWell een verstandige keuze is? Omdat je met één SipWell-fles van 18.9 liter, 1134 literflessen bespaard (of 2268 halve literflessen). Als we dan toch zo graag water van bronkwaliteit drinken, kan het toch ook op een verantwoorde manier. Daarnaast hergebruikt SipWell iedere waterfles 60 keer, dus draag je een steentje bij aan het milieu? Absoluut.

Die hoeveelheid flessen wilden we graag in beeld brengen. We konden kiezen voor een foto van een gigantische plastieke afvalberg, maar dat laat niet zo’n indruk na. Dus? We maakten zélf een wand van plastieke flessen. Daarnaast zorgden we ook voor een infographic, die de besparing van de liter flessen uitdrukte in meters. Die meters drukten we dan weer uit in leuke monumenten en trekpleisters. We baseerden ons op een willekeurige literfles van Fou d’O. De infographic aanschouw je hieronder, samen met onze plastieke flessenwand.

Hydratour in beeld

Naast gezondheid en milieu, gingen we ook op andere manieren actief aan de slag om de aandacht van bezoekers te trekken. Het interactieve SipWell-percussie duo liet omstaanders kennis maken met de klanken en geluiden van de waterflessen van SipWell! Dus ook lege SipWell-waterflessen zijn interessant! ;-) Op de achtergrond waren verschillende SipWell-skydancers aanwezig wat het onmogelijk maakte om niet met de heupen de bewegen (al zeggen we het zelf).

Het enthousiast activatieteam van SipWell deelde gedurende het evenement goodiebags uit gevuld met een leuke folder, SipWell-gadget en SipWell-kraslotje dat je vervolgens kon gaan inwisselen aan de SipWell-mobiel. Met het kraslotje viel er altijd iets te winnen, want wat is er nu leuk aan niets winnen?

Als kers op de taart kon je de middagpauze vastleggen op beeld met behulp van een gepersonaliseerde SipWell-photobooth! Say cheeeeese, of SipWeeeeell (zeg het écht een keertje, je gaat er écht van glimlachen).

Wil je graag de aandacht trekken met jouw bedrijf?