facebook_pixel

Ons op de voet volgen?

Kies welk kanaal jouw voorkeur heeft!

Post

De kmo-portefeuille: subsidies voor marketingadvies!

Je bent zelfstandige of ondernemer in hart en nieren met een passie voor je eigen product of dienst. Je doet er dan ook alles aan om die passie zoveel mogelijk te delen! Slapen is bijzaak en je work-life balance moet even wijken… maar je gaat er volledig voor!

Alle tijd wordt opgeslorpt door je core business, het verkopen van je product of dienst. Langs de andere kant weet je ook dat je om top-of-mind te worden bij je doelgroep, je jouw bedrijf, product of dienst moet promoten. Maar hoe pak je dat aan? Marketing, communicatie… je hebt er geen tijd voor en eerlijk gezegd, het is je kernactiviteit niet!

Dankzij de kmo-portefeuille kan je, met subsidies, communicatie- en marketingexperten onder de arm nemen. Zij zetten dan hun know-how in om een goede en solide basis voor de promotie van je bedrijf, dienst en/of product te ontwikkelen!

KMO-portefeuille

De kmo-portefeuille is een maatregel van de Vlaamse overheid waardoor KMO’s en vrije beroepen financiële steun krijgen om experten in een bepaald vakgebied in te huren om hen te begeleiden in bvb marketing- en communicatietrajecten. Niet enkel de onderneming en medewerkers worden er beter van, maar ook de economie in het algemeen.

Om de kmo-portefeuille aan zoveel mogelijk bedrijven open te stellen, heeft de Vlaamse overheid de procedures en voorwaarden zo eenvoudig mogelijk gemaakt. Op de site van vlaio vind je een handige checklist om te kijken of je onderneming in aanmerking komt voor de subsidie.

Dienstverlener

Kingfisher marketing is erkend dienstverlener van de kmo-portefeuille. Als dienstverlener maken we dankbaar gebruik van de kmo-portefeuille om bedrijven te overtuigen om hun marketing- en communicatie-acties eerst goed te overdenken. Zo kan een bedrijf de juiste strategie en aanpak bepalen alvorens daadwerkelijk aan de slag te gaan.

Concreet gaat het dan over adviesdiensten zoals het opstellen van een marketingstrategie, een communicatieplan, een marktonderzoek, een tevredenheidsenquête, etc.

Doordat elke erkende dienstverlener om de 5 jaar een zeer strenge audit ondergaat, mag je er zeker van zijn dat je een partner hebt die correct en transparant werkt.

Subsidies

De Vlaamse overheid heeft het systeem van de kmo-portefeuille eenvoudig gehouden:

Kleine ondernemingen

Kleine ondernemingen kunnen 30% van het projectbedrag krijgen tot een maximaal subsidiebedrag van €7.500 op jaarbasis dankzij de kmo-portefeuille.

Middelgrote ondernemingen

Middelgrote ondernemingen kunnen 20% van het projectbedrag krijgen tot een maximaal subsidiebedrag van €7.500 op jaarbasis dankzij de kmo-portefeuille.

Heb je nog vragen over de kmo-portefeuille?