facebook_pixel

Ons op de voet volgen?

Kies welk kanaal jouw voorkeur heeft!

Post

Boost jouw marketingstrategie met Instagram Reels

In het sociale media landschap verandert er elke maand wel iets: een nieuwe applicatie, functie of update. Op Instagram kan je al een tijdje gebruik maken van de functie Instagram Reels. Het is een andere manier om je publiek te bereiken. Interessant dus voor bedrijven om mee op te nemen in de marketingstrategie! Ben jij nog niet echt vertrouwd met het maken van reels? Lees hier wat Instagram Reels voor jouw bedrijf kan betekenen.

Wat is Instagram Reels?

Met Instagram Reels kan je korte video’s maken van 15 of 30 seconden. Aan de video kan je leuke effecten, muziek of tekst toevoegen om andere mensen te inspireren en/of animeren.

Functies

Instagram Reels biedt heel wat functies om je video nog krachtiger te maken.

  • Je hebt de mogelijkheid om meerdere shots of foto’s achter elkaar te plaatsen in één korte video.
  • Bij de video’s heb je de keuze om objecten toe te voegen van voorgaande reels. Zo creëer je een doorlopend verhaal of maak je een terugkoppeling.
  • Je bent alleen maar je wil toch een video opnemen? Gebruik dan de timer zodat je geen persoonlijke videograaf nodig hebt.
  • Muziek zorgt ervoor dat je meer emotie geeft aan je video en je echt een verhaal creëert. In de muziekbibliotheek staan voldoende liedjes. Er is er vast wel eentje dat bij jouw video past.

De impact van video

Videocontent is de laatste jaren razend populair. Uit onderzoek blijkt dat 64% van de mensen een product en of dienst aankopen na het zien van een video. (Frankwatching, 2020) Waar wacht je nog op? :) Met de korte video’s zet je je merk in de kijker en trek je de aandacht van (potentiële) volgers.

How to be successful?

Lijkt het maken van een reel ingewikkeld? Het is eenvoudiger dan je denkt! De verschillende functies bevinden zich allemaal aan de linkerkant en het knippen en plakken wijst zichzelf uit. Alvorens je start met het maken van de video, moet je bedenken welke boodschap je wil overbrengen. De visualisatie van de boodschap moet zo sterk mogelijk overkomen bij je publiek. Op het moment dat je de reel gedeeld hebt, kan iedereen deze bekijken (tenzij je die op privé hebt staan). Een video die inspeelt op de behoeften van het publiek met de juiste hashtags, komt bij meer mensen terecht. Met deze feature verbreed jij jouw netwerk.

Innovatief uit de hoek komen door in te spelen op de laatste sociale media trends geeft een boost aan jouw organisch bereik. Je creëert diverse content om je doelgroep op een creatieve manier te bereiken.

Toon je bedrijf / merk en wat je te bieden hebt aan de buitenwereld. Video’s waarin je producten toont of kennis deelt over een onderwerp zijn een goed idee. Nood aan inspiratie? Neem dan een kijkje bij reels van andere bedrijven om daarna aan de slag te gaan.

Mensen die de app gedownload hebben, bekijken regelmatig de reels. Het is een goede manier om je zichtbaarheid en aanwezigheid te vergroten. De reels komen namelijk op de Explore pagina terecht. Deel je de video nog eens in je eigen story of met andere mensen? Zo verdubbel je de zichtbaarheid.

Een korte maar krachtige boodschap overbrengen via een video om je (potentiële) volger te bereiken, daar draait het bij de Instagram Reels om!