Ons op de voet volgen?

Kies welk kanaal jouw voorkeur heeft!

Post

10 websites voor gratis stockfoto’s

Ieder bedrijf dat zich digitaal op kaart wilt zetten is bezig met social media, content marketing, SEO, … Een leuke en uitdagende stap voorwaarts, maar toch stoten heel wat bedrijven op eenzelfde struikelblok: unieke en kwaliteitsvolle foto’s vinden die passen bij de content. Als je niet beschikt over een groot budget is het ook niet vanzelfsprekend om veel geld in fotografie en het aankopen van stockfoto’s te steken.

De oplossing voor bovenstaand probleem zijn gratis stockfoto’s. Er zijn tal van voordelen verbonden aan stockfoto’s, zo heb je snel foto’s, is er veel keuze en zijn de foto’s van goede kwaliteit. Op het internet vind je dan ook immens veel websites die gratis stockfoto’s aanbieden. Toch zijn niet alle websites even goed voor het uitkiezen van je foto’s. In onderstaand overzicht geven wij je 10 websites voor gratis stockfoto’s mee, waarbij bronvermelding niet nodig is en de foto’s ook voor commerciële doeleinden gebruikt kunnen worden.

1. Unsplash 
Foto’s met hoge kwaliteit en een ruim aanbod vind je bij Unsplash. Wil je op de hoogte blijven van nieuwe stockfoto’s? Abonneer je op de nieuwsbrief en ontvang elke dag maar liefst 10 nieuwe stockfoto’s.

2. Pexels 
Wat een prettige website! Denk aan een overzichtelijke lay-out, een gemakkelijke zoekbalk en een diversiteit aan foto’s. Ben je ook op zoek naar stockvideo’s? Ook dan ben je bij Pexels op het juiste adres.

3. Pixabay
Met meer dan 800.000 afbeeldingen zit je bij de database van Pixabay wel goed. Buiten voor foto’s kan je er ook nog terecht voor illustraties, vector afbeeldingen, video’s en muziek. Kortom: een website waar je zeker zult vinden wat je zoekt.

4. Picjumbo
Niet je stereotype website voor stockfoto’s, wel een nieuwsbrief waarvoor je je kan aanmelden en op deze manier wekelijks gratis nieuwe stockfoto’s toegestuurd krijgt.

5. Kaboompics
Weer een website boordevol mooie stockfoto’s van top-kwaliteit. Extra handig aan deze website is dat ze bij elke foto een bijhorend kleurenpalet tonen. Twee vliegen in één klap dus!

6. Stockio 
Bij Stockio kom je op alle vlakken aan je trekken. Je vind er buiten foto’s ook een grote keuze aan vectoren, iconen, video’s en zelfs fonts.

7. Life of Pix
Nog een website die de moeite waard is om te bezoeken is Life of Pix. Je kan er stuk voor stuk bruikbare foto’s terugvinden en er is zelfs de mogelijkheid om te zoeken op fotograaf.

8. Freepik
Een website waar je meer dan stockfoto’s alleen kan vinden, dat is Freepik. Let wel op: op deze website staan zowel gratis als betalende foto’s. Best even filteren zodat je zeker bent dat de foto die je kiest, ook gratis te gebruiken is.

9. Stocksnap
Selecteer op basis van datum, populariteit of views, en vind op deze manier de geschikte foto voor bij je content.

10. JeShoots
Last but not least: JeShoots! Voor vrolijke en kleurrijke foto’s zit je zeker goed bij deze website.

 

Zo, dat waren dé 10 beste websites voor gratis stockfoto’s.
Ken je er zelf nog een goede? Laat het ons zeker weten!

Hulp nodig bij het uitkiezen van passende beelden voor bij je content of aan fotografie op maat?